ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Angliában a tévé is neveli a gyerekeket

2011. május 14., szombat 10:39

Angliában a Kommunikáció éve keretében készített felmérés szerint a szülők szerint jó ötlet, ha a gyerek a tévéből tanul az életről.

Ezer szülőt kérdeztek meg Angliában arról, hogyan nézhet tévét a gyerek, és a megkérdezettek 42%-a szerint a tévézés remek lehetőség a gyerek számára ahhoz, hogy tanuljon - írja a BBC. A megkérdezettek feléről kiderült, hogy egyáltalán nem ellenőrzik, hogy a gyerek mit néz, noha általában 2-6 évesekről volt szó.

A szakértők szerint a tévét valóban lehetne nevelőeszközként használni, de ehhez elengedhetetlen, hogy a szülők a gyerekkel együtt nézzék a - megfelelően kiválogatott - műsorokat, mert így van lehetőség arra, hogy a tévébe látottak beszélgetéseket indítsanak el, illetve segítsenek a gyerekeknek abban, hogy megfelelően tudják értelmezni az információkat. A helyzet azonban az, hogy tíz gyerekből nyolc egyedül ül a képernyő előtt, és amikor esetleg a szülő mégis csatlakozik, mindössze tizenöt százalékuk használja ki a lehetőséget beszélgetésre.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta