ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Az anyák hangja is emeli az oxitocin szintet

2011. május 13., péntek 10:30

Ugyanúgy hat a gyerekekre az anyukájuk hangja a telefonon keresztül, mintha egy ölelést kapnának, derítette ki egy kísérlet.

A gyerekekben már egy telefonhívás is fölszabadíthat annyi oxitocint, amennyi ahhoz kell, hogy megnyugodjanak - feltéve, ha az a hívás az anyjuktól származik. A Wisconsini egyetemen végzett kísérlet során derítették ezt ki, amikor is egy csapat 7-12 éves lányt először stresszes helyzetnek tettek ki, ezt követően három csoportba osztották őket.

stockfresh id441919 sweet-kiss sizeS

Az első csoportnak egy érzelmileg semleges filmet mutattak, a második tagjai az anyukájukkal beszélhettek telefonon, a harmadik csoport tagjai pedig személyesen találkozottak velük. Az eredmények egyértelműen bizonyították, hogy a stresszt ugyanolyan hatékonysággal csökkentette a telefonbeszélgetés, mint a személyes kontaktus. Ebben a két csoportban ugyanis a lányok oxitocin (szeretethormon) szintje majdnem ugyanannyival emelkedett meg - írja a Healthland.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta