ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A homeopátia veszélyes pénzkidobás Skóciának

2011. május 12., csütörtök 10:56

Skóciában évente több mint 1,5 millió fontot költenek homeopátiás termékekre, amit az angol társadalombiztosítás is támogat. A skót orvosoknak elegük lett.

Az orvosi társadalom erőteljes kritikája ellenére a homeopátiás termékek még mindig vényre vásárolhatók Nagy-Britaniában. Ezekből a szerekből Skóciában tízszer annyit írnak fel, mint az ország többi részében. Dr. Kevin Smith az Aberty Egyetem bioetikával foglalkozó szakértője szerint azzal, hogy a társadalombiztosítás támogatja a homeopátiás kezeléseket, annak a veszélynek teszi ki az embereket, hogy elkerülik a hatásos gyógyszereket és ezzel károsítják saját egészségüket.

stockfresh id303867 homeopathic-medication sizeS

A homeopátia védelmezői szerint, ha a beteg jobban van a placebo hatás miatt, akkor a készítmény működik. Dr. Smith azonban úgy gondolja, hogy "...ha a placebo hatás a szer egyetlen jó oldala, akkor hazudunk a betegnek, és megsértjük azt az alapvető jogát, hogy teljes körű tájékoztatást kapjon. A homeopátia teljességgel elfogadhatatlan. A számos vizsgálat ellenére nincs bizonyíték a homeopátia eredményességét illetően. Azokat a betegeket, akik úgy gondolják, hogy működik, egyszerűen becsapták. Fontos megérteni, hogy a homeopátia gyakorlata nem lehet morálisan semleges, hiszen az potenciálisan egészségre ártalmas és ellentmond az alapvető orvosi etikai szabályoknak." Az orvosi közösség nyomására az angol társadalombiztosítás már kivonult az egyetlen skóciai, kizárólag homeopátiával kezelő kórházból.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta