ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Tudósok végre felfedezték a zsírégető zsírt

2011. május 11., szerda 13:48

A rossz fehér zsír helyett, a jó barna zsír előállítását érték el patkányokban egy fehérje termelésének módosításával a Johns Hopkins tudósai.

Egy az étvágyhoz kapcsolódó protein kibocsátásának módosításával a Johns Hopkins tudósai könnyen lehet, hogy forradalmat hajtanak végre a fogyókúrázás terén - írja a BBC. A módosított protein nemcsak a kísérleti patkányok étvágyát és súlyát csökkentette, de megváltoztatta a testükön levő zsír összetételét is. Az emberi testben kétféle zsírszövet van, fehér és barna. Utóbbi a csecsemőkorban többségben van, ám idővel nagy részt eltűnik, és átveszi a helyét a fehér zsírszövet. Előbbit a szervezet sokkal könnyebben égeti el, mint az utóbbit, tehát ha sikerül megváltoztatni az emberi zsírszövet összetételét, akkor valamivel könnyebbé tehető a fogyás, testen lerakódott  zsír elégetése. Hogy a megoldás embereken alkalmazható-e, egyelőre még nem tudható, nagyon sok további kísérletre és időre van szükség, hogy ez egyáltalán kiderüljön, úgyhogy egyelőre marad a zsírégetés hagyományos módja.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta