ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Titánból készül a világ legbiztonságosabb kerékpárzárja

2011. május 5., csütörtök 11:35

Új biciklizárat tervezett a Kickstarter egyik feltalálója. A titánból készült zár könnyebb és biztonságosabb, mint a legerősebb U-lakatok.

John Loughlin elkötelezett kerékpáros New Jerseyből. Megunta, hogy nehéz biciklizárakat kell minden nap magával cipelnie ha biztonságban akarja tudni a járművét, ezért titánból tervezett olyan zárat, amivel egyszerre lezárható a bicikli mindkét kereke és a váz egy maximum 15 cm átmérőjű tárgyhoz.

A szerkezet egy hosszú, félbehajtott titánlemezből és a végeit rögzítő speciális lakatból áll. A lemez helyettesíti a kerékpárt lezáró láncot; ezt két méretben is gyártja a feltalálója. Súlyuk 406 és 670g, ami kb. fele egy átlagos U-lakatnak.

A zárat házilag már tesztelte: a rugalmas titánlemez néhány karcolást kivéve ellenállt a legnagyobb kézi erővágónak is. „Ez egy igen biztonságos kerékpárzár, ami nagyon szexin mutat” - mondja a feltaláló. Loughlin jelenleg is gyűjt a Kickstarter honlapján, hogy egy független labortól szerezzen hivatalos biztonsági besorolást a termékének. A zár a honlapon jegyezhető, 100 dolláros ártól indulva (plusz 30 dollár postaköltség).

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2011.05.05 13:07:41arncht

    erovago? hordozhato flex, es draga bringaknal eleg ha leszedegetik az alkatreszeket... egypar imbusszal siman csinalhatsz tobbszazezres kart egy normalisabb cangaban.

    nem szabad ott hagyni sehol, vagy olyan bringaval kell menni ilyen helyre, ami nem kell kutyanak sem (ranezesre).

  • 2011.05.05 16:09:38arncht

    ez olyan, mintha egy palyaautora azt mondanam, hogy ennyiert kamiont vagy buszt szoktak venni... ne a tescos bringakbol indulj ki, mert azzal max korhazba kerulnel egy lightosabb terepen is. az ossztelos bringak (amit erdemes is megvenni) 400-500etol kezdodnek.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta