ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A csigák jók a rossz emlékek ellen

2011. május 5., csütörtök 11:31

A traumatikus emlékek és a drogfüggőség is kezelhetővé válhat a tengeri csigáknak köszönhetően.

Egy tengeri csigákon végzett kísérlet sikere egy lépéssel közelebb vitte a tudósokat ahhoz, hogy az emberi agyban törölni tudják a hosszú távú memória bizonyos részeit - adta hírül a Journal of Neuroscience nyomán a Livescience.

A tengeri csigákon végzett kísérlet során a tudósok sikerrel törölték az állatok memóriáját egy speciális proteinkináz, a PKM gátlásával, és mivel a csigáknál a memóriáért felelős agyi folyamatok teljesen megegyeznek az emlősök agyában zajló folyamatokkal, a kísérlet eredményeit hamarosan az emlősökön is ellenőrizhetik. David Glanzman, az UCLA professzora és a kísérlet vezetője elmondta, hogy az eredményeket, ha beválnak, a traumatikus emlékek törlése mellett olyan területeken is föl lehetne használni, mint a drogfüggőség kezelése, vagy az Alzheimer-kór.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta