ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Napi 1 szál cigaretta 15 év mínusz jelent

2011. május 4., szerda 17:25

A 40 rövid kérdésből álló teszt kitöltése után megtudhatod, hogy életmódod, családi állapotod és egyéb tulajdonságaid alapján várhatóan hány évet érsz meg. A kalkulátor így remek életmód-tanácsadó is egyben.

A hosszú élet titkának kutatása körülbelül egyidős az emberiséggel, így egyáltalán nem meglepő, hogy ma is rengetegen próbálják megfejteni, min múlik, hogy egy ember meddig él. A témában komolyan elmerült az amerikai tévés műsorvezető-orvos, Dr. Mehmet Oz is, aki mostanában olyan életstílusbeli szokásoknak jár utána, amelyek segíthetnek megérni a 100 éves kort, vagy legalábbis többet, mint amennyire eredetileg számíthattunk – írja a Mother Nature Network.

A The Dr. Oz Show egyik adásának vendége volt Thomas Perls orvos, aki kifejlesztett egy olyan kalkulátort, amely megállapítja, hogy meddig fogsz élni. A The Living To 100 Expectancy Calculator névre hallgató találmány egy 10 perc alatt kitölthető, 40 rövid kérdésből álló teszt, amely a legfrissebb és legmegbízhatóbb tudományos és orvosi eredményeken alapszik.

A stressz akár 5 évvel is megrövidítheti az életed

A kalkulátor többek közt olyan szempontokat vesz figyelembe, mint például a családi állapot, a munkamorál, életmódbeli szokások, orvoslátogatás, vagy éppen a családi múlt. A Newfuzion.com szerint egyébként 6 dolgon múlik, hogy meddig élünk: a vérmérsékleten, genetikán, mozgáson, érdeklődési körön, táplálkozáson és a dohányzás mennyiségén.

Azok például, akik jól kezelik a stresszt, feltehetően 5 évvel tovább élnek azoknál, akik stresszesebbek, azok viszont, akik nem végeznek testmozgást napi szinten, levonhatnak 5-öt az életükből. Ha pedig valaki csak 1 szál cigarettát is elszív napi rendszerességgel, 15 év mínusszal számolhat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta