ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Beírnák az ellenőrzőbe, hogy mennyire dagadt a gyerek

2011. május 2., hétfő 14:40

Arkansasban 2004 óta alkalmazzák a módszert, most több állam is csatlakozna.

Több állam szeretne csatlakozni Arkansas azon projektjéhez, amely a gyerekkori elhízást szeretné megelőzni, vagy ha az nem sikerül, idejében riasztani a szülőket.

A 2004-ben bevezetett kezdeményezés értelmében a jegyek mellett bekerül a bizonyítványba az is, hogy a gyerekeknek mekkora a testtömegindexe (Body Mass Index, BMI). Szakértők szerint erre azért van szükség, mert a szülők legnagyobb része totálisan el van tévedve, ami a gyerekek testsúlyát illeti, és komolyan elhízott gyerekeket is normális testsúlyúnak látnak. A tájékoztató érték mellé egyébként testmozgási javaslatokat is mellékelnek. Sokak szerint a dolog nemcsak azért problémás, mert a gyerekeket esetleg gátlásosabbá teszi, hanem azért is, mert a testtömegindex csak egy arányszám, ami semmi használhatót nem árul el például az adott személy testszsírszázalékáról - noha az elhízást leginkább azon lehet mérni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta