ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Mindennapi hősök: Negyvenhat napig sörön és vízen élt

2011. május 1., vasárnap 12:08

Többszáz éves német diétát próbált ki az az iowai férfi, aki másfél hónapig csak sört és vizet fogyasztott.

A Paulaner szerzetesek évszázadokkal ezelőtt folytatott diétáját próbálta ki J. Wilson, aki hamvazószerdán fogyasztotta el utolsó szilárd táplálékát, és azóta kizárólag sört és vizet vett magához - írta a CNN. A böjtöt húsvét vasárnap törte meg egy könnyű szalonnaturmixszal. Wilson orvosával és lelkipásztorával egyeztetve folytatta a vállalást, és mielőtt belevágott volna, alaposan tanulmányozta az ilyen hosszú ideig tartó böjtöket, hogy milyen egészségügyi kockázatai lehetnek, és hogy mivel érdemes visszavezetni a szervezetet a normális kerékvágásba.

J. Wilson (jobbra) 46 napos sördiétájával tíz kilót fogyott
J. Wilson (jobbra) 46 napos sördiétájával tíz kilót fogyott

Ennek megfelelően először olyan zöldségeket szeretett volna enni, amik a vese és a májműködést segítik, hiszen ezeket a szerveket veszi a leginkább igénybe egy ilyen böjt, ám a felesége keresztülhúzta a számítást, amikor egy hatalmas sonkát vásárolt. A másfél hónap alatt tíz kilót fogyott, és az utólagos orvosi vizsgálatok mindent rendben találtak - a cikk megírásakor a vérvétel eredményei még nem álltak rendelkezésre. A Slate magazin a hír kapcsán annak járt utána, hogy meddig lehetne egy ilyen diétát csinálni. Arra jutottak, hogy pár hónapnál tovább semmiképpen, a vitaminhiány következtében ugyanis skorbutba halna bele a diétázó.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta