ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Már háromszavas SMS elég a váláshoz

2011. május 1., vasárnap 18:56

Az Iszlám tradíció szerint a válás szó háromszori kimondásával a férj elválhat a feleségétől - az utóbbi időben egyre többen élnek is ezzel a lehetőséggel. SMS-ben.

Válás, válás, válás - a hagyomány szerint a férj ezzel a formulával megszünteti a házassági köteléket, ami felesége és közte fennállt. Tádzsikisztánban terjed az a megoldás, miszerint a férfiak már csak egy SMS-t írnak a feleségüknek a három szóval, és elintézettnek tekintik az ügyet. Ezek az esetek egy ideje borzolják a bírók idegeit, ugyanis túlságosan leegyszerűsítik egy-egy házasság felbontását. Előfordult olyan is, hogy a férfi aközben vált el feleségétől, hogy Oroszországban vendégmunkásként dolgozott. Az asszonnyal tizennégy éve voltak házasok, és több gyerekük is volt - számol be a Mercurynews a történtekről.

Az ilyen esetekben további nehézségeket okozhat, hogy a külföldön dolgozó férfiakat sokkal nehezebb gyerektartás megfizetésére kötelezni. Az esetek Szaúd-Arábiában már régóta a bírói rutin részét képezik, a kialakult gyakorlat szerint az SMS abban az esetben is érvényes, ha azt a férj a vita hevében küldte a feleségnek - még akkor is, ha utána megenyhülve megbánta a tettét.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta