ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Majdnem minden hányás ellen jó a gyömbér

2011. április 29., péntek 14:54

Egy nemrég közzétett tanulmány a gyömbér gyomorbántalmakat és hányinger csillapító hatásait vizsgálta terhes nőkön.

A gyömbér hányáscsillapító hatása régóta ismert, és tudományos kísérletek szintjén is bizonyítást nyert, hogy a 6-gingerol nevű vegyület még az olyan, régen gyógyíthatatlannak vélt rosszulléteket is gyógyítja, mint a tengeribetegség. Egy 2010-es kutatás, amelyet a Cochrane Database of Systematic Reviewsban publikáltak, különböző, gyömbérrel folytatott kísérletek adatait vetette össze, különös figyelemmel arra, hogy a terhes nők első trimeszterben fellépő gyakori hányingerét észrevehetően csillapítja-e, a gyömbéres kezelés.

Az eredmény meglepte a tudósokat, és egyelőre nem is igazán tudják magyarázni: a gyömbér ugyanis a terhességi rosszullétet nem tudta csökkenteni jelentősen. A tudósok egyelőre nem tudják, hogy mitől van kivételezett helyzetben ez a típusú hányinger, amikor a gyömbérrel például a kemoterápia után fellépő rosszullétet is gyógyítani lehet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta