ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A Botox csökkenti az empátiát

2011. április 27., szerda 12:47

Kutatásokkal rég bizonyított, hogy a Botox befolyásolja az ember érzelmi világát, de ez nem minden, a szer hatással van arra is, hogy hogyan érzékeljük (percepció) mások érzelmeit.

Mások érzelmeinek dekódolásában nagyon fontos szerepet kap a mimika, méghozzá az ember tulajdon mimikája – írja az USA Today. Kutatók megfigyelései ugyanis azt mutatják, hogy az érzelmi hatások feldolgozásakor az ember arcizmai lekövetik a másik mimikáját, ezzel is meggyorsítja az érzelmi információ feldolgozását. De ha az agy és az arcizom közötti idegpályák bénák, úgy az érzelmek leolvasása is nehezebb működik, hiszen a másik mimikáját nem tudja átvenni. Ilyenkor az ember empátiaképessége is jelentősen csökken.

A megfigyeléseket kísérletekkel igazolták, a kísérleti személyeknek különböző érzelmeket sugárzó arcokról mutattak fotókat, nekik pedig meg kellett mondaniuk, hogy milyen érzelmet olvasnak le a fotóról. Azok a kísérleti személyek, akik arcát a szer elbénította sokkal nehezebben tudták azonosítani az érzelmet, mint azok, akiket nem kezeltek Botoxszal.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta