ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Kitiltották a tízórait egy chicagói iskolából

2011. április 26., kedd 12:55

A gyerekek egészségesebb étkezését előmozdítandó a chicagói Little Village Academy kitiltotta az uzsonnás dobozokat az osztálytermekből.

Egészségesebb ételek fogyasztására akarja nevelni egy chicagói iskola a gyerekeket, ezért

kitiltotta a területéről az otthonról hozott tízóraikat. Az iskola büféjében a közelmúltban radikális változtatásokat hajtottak végre, a kínálat sokkal egészségesebb lett és jobban odafigyelnek arra, hogy a gyerekek megfelelően érkezzenek. Ez a törekvés csak akkor járhat sikerrel, ha a szülők nem pakolnak a gyerekeknek csipszet, cukros üdítőt és egyéb, üres kalóriákat és semmi hasznos tápanyagot nem tartalmazó ételeket. A szigorú tiltás alól csak azok kapnak felmentést, akik cukorbetegség vagy egyéb egészségügyi probléma miatt speciális diétát kénytelenek folytatni. "A gyerekek sokkal jobban járnak, ha az iskolában kapható ételeket eszik, azok ugyanis kifejezetten egészségesek" - mondta az igazgató, Elsa Carmona. A nemes elgondolás egyelőre zátonyra futni látszik, és nem is első sorban a szülők ellenállása miatt: amióta a chicagói iskolák büféiben átálltak az egészséges ételek árusítására, a gyerekek sokkal több ételt dobnak a szemetesbe, vagy egyszerűen inkább nem esznek, amíg haza nem érnek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta