ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Donald Trump agyára pályázik egy gyűjtő

2011. április 23., szombat 17:06

Részletes életrajzzal csatolt agyakat vár a kaliforniai San Diego Agybank, hogy tovább folytathassák tudományos kísérletüket. Az Ezer donor kampánynak nevezett akció célja, hogy továbblendítse az agykutatás bizonyos részterületeit.

Súlyos agyhiányban szenved Jacopo Annese neurológus és kutatócsoportja a Kaliforniai Egyetem által működtetett Sand Diegói Agybankban, ezért életre hívták az Ezer donor kampányt, melynek célja, hogy jelölteket toborozzon a kutatáshoz. Az ideális jelöltnek érdekes, fordulatos élete van, és az sem baj, ha már megírták az életrajzát, hiszen a jól dokumentáltság alapkövetelmény. A donorok által felajánlott agyakat a kutatóintézetben annak kiderítésére szánják, hogy az agy hol tárolja az ember élete folyamán felmerülő benyomásokat, emlékeket, élményeket.

A potenciális donorokat nagyon alaposan kikérdezik az intézetben. Részletes, gyerekkorig visszamenő kórtörténetet vesznek föl, rögzítik addigi karrierjét, életnek fontosabb eseményeit. Kikérdezik arról, hogy mit szeret és mit nem, stb. Ezekre az adatokra azért van szükség, hogy később az agy szerkezetének vizsgálatakor megpróbálják kideríteni, hogy melyik esemény milyen elváltozást idézhetett elő az agyban. A kutatás egyelőre akadozik, és nemcsak azért, mert kevés a rendelkezésre álló agy, hanem azért is, mert egyetlen szerv teljes tartalmának digitális rögzítése egy petabájtnyi helyet foglal el (ez körülbelül ötvenezer Blu-ray lemezt jelent). A kutatás vezetője abban reménykedik, hogy az idő előrehaladtával a digitális tárolás költségei olyan rohamosan fognak csökkenni, hogy ez a hatalmas adatmennyiség nem fog különösebb problémát okozni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta