ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A meleg tinik között ötször gyakoribb az öngyilkosság

2011. április 23., szombat 14:47

Nem vet túl jó fényt társadalmunkra, hogy a meleg tinik ötször akkora eséllyel próbálnak véget vetni életüknek, mint heteroszexuális kortársaik.

A leszbikus, meleg és biszexuális tinédzserek öngyilkossági kísérleteinek általában az az oka, hogy éppen abban a korban rekeszti ki őket a társadalom, amikor a legjobban vágynak az elfogadásra. A felmérések szerint jóval kevesebb az  öngyilkossági kísérlet azon meleg tinik köreiben, akik támogató, elfogadó környezetben élnek.

Az amerikai Pediatrics magazinban publikált tanulmány rámutatott, hogy azok a meleg fiatalok, akik olyan városokban, kisvárosokban élnek, ahol átlagosan több a meleg, vagy olyan iskolába járnak, ahol fontos az anti-diszkrimináció és ahol közösen töltik az idejüket a melegek és a heterók, lelkileg jóval kiegyensúlyozottabbak, így az öngyilkossági kísérletek száma is sokkal alacsonyabb.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta