ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Mutáns gombával harcolnának a malária ellen

2011. április 18., hétfő 13:17

Drámaian lecsökkenti a szúnyogok szervezetében a malária kórokozóinak számát egy speciális gombafajta.

A Westminsteri egyetem biológusai új módszerrel kívánják drasztikusan visszaszorítani a maláriát: a kórokozókat egyenesen a hordozó szúnyogok szervezetében támadják meg - adta hírül az ABCnews.

Angray Kang és kutatócsoportja évek óta dolgozik azon, hogy a szúnyogokban levő kórokozókat valamiképpen megsemmisítsék, most egy genetikailag módosított gomba segítségével ez sikerülhet. Laboratóriumi körülmények között a mutáns gomba ugyanis a szúnyogokban levő kórokozók számát nyolcvanöt százalékkal csökkenti, a kérdés már csak az, hogy élesben is ugyanilyen jól működik-e. Kang szerint már az is elég lenne, ha a fertőzött területeken a falakra permeteznék, és ha működőképes megoldásról van szó, akkor egyéb trópusi fertőző betegségek ellen is bevethető lenne ez a módszer.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta