ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Lockol a géped, ha nem érzi a tested melegét

2011. április 17., vasárnap 09:30

Isteni appok születnek minden nap, a legújabb egy kissé paranoid programozó agyából pattant ki. Ha a géped nem érzi a közelséged, automatikusan letiltja a hozzáférést.

Akár praktikus megoldás is lehet ez a trehányabb júzer számára, aki hajlamos ebek harmincadjára hagyni a gépét, ha éppen sütit oszt egy kolléga. A hőérzékelésre alapozott alkalmazás ugyanis automatikusan lezárja a munkaállomást, ha adott ideig nem vagy a közelben - de legalábbis nem érzi tested melegét. Hogy mennyi idő után lockoljon, és hogy milyen az átlagos testhőmérsékleted, azt már te állíthatod be.

Az alkalmazás ingyenes ugyan, de nyilván nem küldenek hozzá kb. 15-20 ezer forintos hőérzékelőt, így azt magadnak kell beszerezned, bár a Hack A Day jóval olcsóbb megoldást javasol egy egyszerű, hőérzékelős USB használatával.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta