ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Szülés utáni depresszió ellen egyél lazacot meg heringet

2011. április 17., vasárnap 12:48

Érdekes eredményre jutottak amerikai kutatók: azok a kismamák, akik sok lazacot és heringet ettek a terhesség alatt, nemcsak a szülés utáni depressziót úszták meg, de kisbabájuk is kiváló egészségügyi állapotban jött a világra.

A Connecticuti Egyetemen végzett kutatás szerint az olyan halak fogyasztása, mint a lazac vagy a hering, drasztikusan csökkenti a szülés utáni depresszió esélyeit, illetve enyhíti a tüneteit.

Az 52 terhes nőn végzett vizsgálat során minden alanynak napi egy halolaj vagy kukoricaolaj kapszulát adtak. A halolaj kapszula 300 mg DHA-t (dokozahexán sav- ez egy omega-3 zsírsav) tartalmazott. Azok a nők, akik heti 5 kapszulát szedtek terhességük 24. hetétől a 40.-ig, egyáltalán nem, vagy csak elhanyagolható mértékben tapasztalták a szülés utáni depresszió tüneteit. A kísérlet másik fontos tapasztalata, hogy minden nő babája kicsattanó formában született.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta