ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Ke$ha kiállt a fókabébikért

2011. április 16., szombat 09:18

A szuperceleb a PETA-val közösen küzd a minden évben megismétlődő mészárlás ellen.

“A közelmúltban volt szerencsém személyesen is találkozni fókákkal és teljesen odáig lettem ezekért a fantasztikus teremtményekért" - nyilatkozta az énekesnő.

Kanada kormánya fókavadászatnak, a közvélemény inkább mészárlásnak tartja azt az évente ismétlődő vérfürdőt, amikor a grönlandi fókabébiket tömegesen ölik le a vadászok. A kis fókák szőre a születés után három nappal kifehéredik, és mivel rendkívül puha is, a szőrmeipar egyik legértékesebb alapanyaga. A hetvenes években több mint 100 000 fókabébit vertek agyon botokkal évente, aztán nemzetközi nyomásra 25 évvel ezelőtt leállt a fókavadászat. A kilencvenes években azonban újrakezdődött, bár ma már inkább lelövik őket, és Kanada továbbra is tiltja a 12 naposnál fiatalabb fókák elejtését. A szabályokat azonban nem mindenki tartja be, sok sebesült fóka a vízben pusztul el, számukat csak saccolni lehet, így több mint 400 000-re tehető a legyilkolt fókák száma - évente!

“A kanadai fókamészárlás barbár dolog - folytatja Ke$ha. "A zeném és a rajongóim is részei annak a mozgalomnak, melyben a fiatalok a pozitív változásokért küzdenek. Tudom, hogy mellém állnak, és segítenek nekem és a PETA-nak abban, hogy betiltsák a fókavadászatot, és fókabébi prémet csak múzeumban lehessen látni."

Csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk a fókavadászatot bemutató videót.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta