ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A katolikusok 98%-a használ fogamzásgátlót

2011. április 15., péntek 12:56

Bár egyházuk tiltja, a katolikus nők nagy része nem csak Istenben, de a modern családtervezésben is hisz.

Úgy látszik, a fogamzásgátlás tiltását újszerűen értelmezi az amerikai katolikusok elsöprően nagy része - legalábbis ezt írja jelentésében a Guttmacher Intézet. A trend egyébként a protestánsok körében is megfigyelhető.

Az analízis az amerikai kormány felmérésén alapul. A vallásos nők szokásait vizsgálva arra jutottak, hogy a katolikusok 98%-a és a protestánsok 90%-a használt már és használ jelenleg is fogamzásgátlót.

A katolikus nők 68%-a a leghatékonyabb (hormonális, méhen belüli eszköz vagy sterilizálás) módszert használja. A kutatás arra a tényre is rámutat, hogy függetlenül attól, hogy melyik vallási felekezethez tartozik, illetve hogy házas vagy sem, a vallásos nők 75%-a szexuálisan aktív a húszas éveiben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta