ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A nők 79 százaléka keres állást a párjának

2011. április 11., hétfő 16:13

A Monster állásportál kutatása szerint a megkérdezett nők közel 80 százaléka veszi rendszeresen a kezébe az irányítást, és keres állást a férjének vagy barátjának.

„Minden sikeres férfi mögött egy nő áll” – szól a mondás, amit a Monster álláskereső portál kutatása is alátámasztani látszik. Kérdőívüket pár nap alatt több mint 1000 fő töltötte ki, amelynek 69 százaléka nő, 33 százalékuk pedig a 25-35 éves korosztályból került ki. Kiderült, hogy a megkérdezett nők 79 százaléka szokott rendszeresen állást keresni a férjének, illetve a párjának.

A párkapcsolatban élő nők 30 %-a elégedetlen a család anyagi helyzetével, párjának állásával, így sokszor különböző női praktikákkal igyekszik új munkahelyet találni az élettársának. A véleményt formáló nők 13 %-a a párja beosztását nem találta kielégítőnek, míg 12 %-uk a férfi munkabeosztásából fakadó szabadidőhiányt nehezményezte.

A kapcsolatban is nadrágot hordó nők az április 11-17-ig megrendezett Virtuális Állásexpón is élhetnek ennek a szenvedélyüknek: az Állásexpo.hu oldalon egy virtuális kiállítótérben számos nagy cég standjaira látogathatunk el. Néhány kattintással felkereshetjük őket, chaten vagy hangban kérdezhetünk a munkaadók képviselőitől. Az expo ideje alatt céges előadások (webináriumok) is megtekinthetőek, amelyeken megismerhetjük a munkaadói elvárásokat és a cégek által kínált lehetőségeket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta