ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Szuperszalmonellával mérgezett pulykaburgert hívtak vissza Amerikában

2011. április 10., vasárnap 12:31

Huszonnégy tonna fagyasztott, nyers pulykaburgert hívtak vissza, mert egy antibiotikumra rezisztens szalmonellatörzs lehet bennük.

Eddig tizenkét ember betegedett meg attól a Jennie-O burgerhústól, amit tizenkét államban kivontak a forgalomból, mert a vizsgálatok során szalmonellát találtak benne. A Food Poison Journal adatai szerint a fertőzöttek átlagéletkora huszonkilenc év, a legidősebb nyolcvanhat éves, és a tucatnyi fertőzött közül eddig hármat kellett kórházba szállítani.

Az ételmérgezéstől szenvedők gyógyulása a szokásosnál hosszabb időt vehet igénybe, a laborvizsgálatok ugyanis olyan szalmonellatörzset mutattak ki a burgerhúsban, ami a legtöbb patikában kapható antibiotikumnak ellenáll, ami megnehezíti a kezelést. A szakértők elképzelhetőnek tartják az eddig visszahívott huszonnégy tonna hús mellett más, pulykából készült termékek visszahívását is, az amerikai hatóságok tovább vizsgálódnak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta