ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Növeli a rák kockázatát a cukorbetegség

2011. április 8., péntek 12:01

Nőknél tizenegy, férfiaknál tizenhét százalékkal növeli a halálos rákbetegségek kialakulásának esélyét a cukorbetegség.

Félmillió fős, tizenegy évig tartó kutatás eredményeit publikálta az Amerikai Rákkutató Intézet, melynek során 50-71 éves személyeket vizsgáltak. A kutatási eredmények azt mutatták, hogy a diabétesz nemcsak az olyan, már ismert szövődményekkel járhat, mint a vakság, szívroham vagy veseproblémák, de megnő a vastagbél-, végbél- és májrák esélye is a nőknél, illetve a hasnyálmirigy- és hólyagrák esélye a férfiaknál - ráadásul ezeknek a kimenetele is nagyobb eséllyel lesz halálos, mint a nem cukorbetegeknél. A férfiaknak jó hír lehet, hogy a cukorbetegség csökkenti a prosztatarák kockázatát, amit a tudósok azzal magyaráznak, hogy a betegség alacsonyabb tesztoszteron-szinttel jár.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta