ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Elárulta magát a Facebook

2011. április 7., csütörtök 11:21

Egy aprócska jelből arra következtethetünk, hogy nemsokára új kunszttal bővül majd a portál eszköztára: nem kell bajlódnunk a feltöltött képek tagelésével, mert arcfelismerő funkció segít majd minket.

A mostani hír kevésbé világrengető, mint a nemrég felröppent (hamis) infó, hogy a Google egy ilyen program segítségével személyes adatokat gyűjt egybe, de kellően érdekes ahhoz, hogy magunk is ellenőrizzük. Ha belépünk facebookos profilunkba és az egyéni adatvédelmi beállításainkhoz lapozunk, a "Mások megosztásai" szekcióban megtaláljuk a "Rólam készült fotók jelzése az ismerőseimnek" című beállítást. A felirat alatt egy apróbetűs kiegészítés olvasható, miszerint "Ha egy kép hasonlít rám, ajánlja fel a nevemet megjelölésre". A Gizmodo portál írásában ebből arra következtetett, hogy hamarosan arcfelismerő programmal bővül a Facebook eszköztára.

Az iPhoto által is használt funkció nem mindig pontos, de várhatóan egy kis időt ezzel is megspórolhatunk - ha használni akarjuk. A ma még inaktív program lehet, hogy csak a kezünkben tartott bögrét fogja majd azonosítani a barátaink által feltöltött fényképeken, de azért jobb, ha a leszedjük a ránk utaló tageket a legvadabb partiképekről, mielőtt az új arcfelismerő motor rátalál mindre.

Már működik is!

Különösebb bejelentés nélkül nemrég útjára indult a Facebook arcfelismerő applikációja. Megnyilvánulása hasonló: ugyanúgy keret jelenik meg az arc körül, mint a bejelöléseket regisztráló fényképazonosítás esetén. Az alapbeállítás szerint a funkció működik, de az adatvédelmi beállításoknál kikapcsolható.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta