ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A szép emberek boldogabbak

2011. április 6., szerda 12:08

A szépségnek kétségtelenül lehetnek kellemetlen mellékhatásai is, de ezeket túl lehet élni valahogy. Főleg, mivel szigorúan tudományos alapon megint bebizonyosodott, hogy szépnek lenni jobb, mint csúnyának.

Lehet, hogy a pénz nem boldogít, de a szépség igen, sőt, gazdaggá is tesz - állapítja meg egy világszerte 25 000 ember bevonásával készített internetes tanulmány, amely a boldogság és a jó megjelenés közötti összefüggését vizsgálta.

A szép emberek boldogabbak

A texasi egyetem közgazdászai az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban és Nagy-Britanniában 1971 és 2009 között készített öt nagy felmérés adatait elemezték, és arra a korszakalkotó megállapításra jutottak, hogy a szép emberek boldogabbak, kevésbé előnyös külsejű társaiknál - írja az USA Today.

A szépség növeli boldogságot

"A szépség főként azáltal növeli boldogságot, hogy közgazdaságilag kifizetődő" - nyilatkozta David Hamermesh, a kutatás vezetője, aki hosszú évek óta vizsgálja a szép külső hatásait. Számos tanulmány, köztük Hamermesh saját régebbi munkái megállapították, hogy a vonzó megjelenés befolyásolja a bevételeket: a csinosabbak általában többet keresnek, és magukhoz hasonlóan olyan házastársat találnak, aki szebb és gazdagabb. A jó megjelenésű emberek könnyebben megkapják az élettől, amire vágynak, állásinterjúkon, első randevúkon nem kell úgy megküzdeniük a kétségeikkel, mint a kevésbé vonzó külsővel rendelkezőeknek.

A szépség másképp hat a nők és a férfiak boldogságszintjére. "Egy nőt már az is boldoggá tehet, ha szépen kiöltözve végigvonul az utcán" - mondja a kutatás vezetője. "Egy férfinál a jóképűség csinosabb, gazdagabb feleséget, egyéb anyagi előnyöket jelent, és ezek közvetetten emelik a boldogság szintjét."

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta