ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Soványabbak a csokievők

2011. április 5., kedd 12:34

Jobb testtömegindex és vérnyomás, illetve keskenyebb csípő jár azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak csokit vagy édességet - derítette ki egy kutatás.

Tizennégy százalékkal kisebb a magas vérnyomás kockázata azoknál, akik rendszeresen esznek csokit - derítette ki egy vizsgálat, melyet a Louisinai Állami Egyetemen folytattak, tizenötezer fős mintán, 1999 és 2004 között kitöltött étkezési beszámolókat alapul véve.

Soványabbak a csokievők

Az édességfogyasztóknál nem ez volt az egyetlen pozitívum: jobb testtömegindex, keskenyebb csípő is járt a csokievéssel - persze hibát követne el, aki most ezen felbuzdulva napi sok tábla csokival próbálná meg leégetni magáról a zsírt a strandszezon előtt. Egyrészt, mert a kutatásban részt vevők kivétel nélkül csak kis mennyiségű édességet fogyasztottak rendszeresen (átlagosan három és fél dekát egy nap), másrészt, mert a kutatást végzők is hangsúlyozzák: az összefüggés nem okozati. Mindössze arról van szó, hogy akik kis mennyiségű édességet fogyasztanak, jobban odafigyelnek arra is, hogy mozogjanak valamennyit. A tanulmány végső soron nem állít mást, mint amit eddig is mindenki tudott, hogy ti. egy is mennyiségű cukor nem árt az embernek, nem okoz semmiféle egészségügyi problémát (kivéve, ha valaki diétázik).

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta