ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Nem lehet majd betépni az orvosi marihuánától

2011. április 5., kedd 12:01

Egy új kísérletnek köszönhetően brit tudósok képesek lesznek szétválasztani a marihuána fájdalomcsillapító és szétcsapó hatását, adta hírül a new Scientist nyomán a Gawker.

Vége lehet az orvosi marihuána konjunktúrájának, ha Li Zhang és kutatócsoportjának kísérletei további sikerekkel járnak.

Nem lehet majd betépni az orvosi marijuánától

A NIAA (amerikai alkoholizmust és alkoholbetegségeket kutató intézet) tudósai által nemrégiben publikált tanulmányban rámutatnak, hogy kísérleteik során végre sikerült elválasztani a THC fájdalomcsillapító hatását attól a másiktól, amit olyan sokan, olyan nagyon szeretnek. A THC ugyanis a tudósok által nem kívánatosnak (a kannabiszfogyasztó által viszont erősen kívánatosnak) tartott hatást az agyban levő 1-es típusú kannabinoid receptorokhoz kapcsolódva fejti ki, míg az orvosi szempontból releváns fájdalomcsillapító hatást az agyban levő, glicinreceptorokhoz kapcsolódva hozza. Ha pedig a kettőt el lehet választani, akkor onnan már megoldható az is, hogy az orvosi célra termesztett marihuánában csak az a hatás legyen meg, amiért annak idején engedélyezték ezt a felhasználási módot. Amitől persze sokan nagyon szomorúak lesznek abban a tizenhat államban, ahol eddig receptre lehetett kapni a cuccot.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta