ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Az aszalt gyümölcsök csökkentik a rák kialakulásának kockázatát

2011. március 30., szerda 12:40

Az aszalt gyümölcsök és szárított magvak nagy mennyiségű nyomelemet és vitamint tartalmaznak. Antioxidáns és omega zsírsav-tartalmuk megvédhet a rák és érrendszeri betegségek kialakulásától.

A gyümölcsök nedvességtartalmát lassú szárítással 20% alá csökkentik, így kapják az aszalt termékeket. A kandírozás során a gyümölcs víztartalmát cukorral helyettesítik; így az tartós marad. Ez utóbbi, habár nem igazán diétás csemege, mentes a zsírtól, és ásványi anyagokban gazdag - írja a Quazen. Az Amerikai Táplálkozástudományi Folyóirat kiemeli, hogy a kandírozott vagy az aszalt gyümölcsök antioxidáns koncentrációja igen magas, ezért fogyasztásuk csökkenti a rák kockázatát.

A csonthéjasok magjai szintén tartós és egészséges nyers ételek. A száraz magvak nagy mennyiségben tartalmaznak omega-3 és 6 zsírokat, amik javítják a vérkép zsírsav-egyensúlyát. Ezért az olajos magvak fogyasztása hosszú távon csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések előfordulását. A mandula, mogyoró és pisztácia kiváló E-vitamin, vas és kalciumforrás. Az ókori görög sportolók egy-két szem aszalt szilvát ettek a versenyek előtt: a szárított gyümölcsből ugyanis gyorsan nyer cukrot a fokozott igénybevételnek kitett szervezet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta