ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A terhes nők vashiánya károsíthatja a magzat agyát

2011. március 27., vasárnap 13:09

Legalábbis ezt állítják a University of Rochester Medical Center tudósai.

Az anya vashiánya a várandósság korai szakaszában különösen veszélyes lehet a magzat egészségére nézve. Legalábbis ezt állítják a University of Rochester Medical Center tudósai, akik a PLoS ONE-ban, egy tudományos folyóiratban publikálták eredményeiket.

A kutatók szerint a vashiány miatt a baba agya nem fejlődik az elvárható mértékben, és súlyos, tartós károsodásokat szenvedhet el még a méhben - írja a Newstrack India. A hosszú távú hatások közé tartozik, hogy a gyermek nehézségekkel küzd már anyanyelve tanulásakor, később kezd el beszélni és gyakran viselkedési zavarokkal küzd.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta