ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Akciós személyi igazolvány kutyáknak

2011. március 22., kedd 12:08 |

A kutyák mikrochipes jelölése az egyik leghatékonyabb eszköz az elkóborolt, gazdája felügyelete nélkül veszélyessé váló állatok azonosítására. Az eljárás egyszerű és néhány másodperc alatt, állatorvos segítségével fájdalommentesen elvégezhető.

Tavaszi mikrochip akciót szervez a Vigyél Haza Alapítvány március 26-án. Az esemény a Városligetben, az 56-os emlékmű mögötti füves területen lesz, 10-14 óra között „Csipet a Csapatnak” címmel.

A chippel ellátott kutya azonosítója - amennyiben regisztrálták - az erre a célra szolgáló készülékkel könnyen leolvasható. Így a Magyar Állatorvosi Kamara Petvetdata elektronikus nyilvántartásából bármely állatorvos azonosíthatja az eb tulajdonosát. Magyarországon közel egy éve kötelező a kutyák mikrochipes ellátása, de csak a gazda-váltáskor vagy a kölykök eladásakor. A már tulajdonosoknál lévő kutyák azonosítóval való ellátása nem kötelező. Másik probléma, hogy csupán a mikrochip beültetése kötelező, annak regisztrációja nem. Ez olyan, mintha biankó személyi igazolványokkal látnák el őket, hiszen a nem regisztrált állatokat nem lehet a rendszerben megtalálni. A szervezők ezért szeretnék az állattartók figyelmét felhívni a mikrochip önkéntes beültetésére és regisztrációjára.

A kampány során az alapítvány önkéntesei és az őket segítő állatorvosok a helyszínen ingyenesen ellenőrzik a megjelent kutyákban a mikrocsipek meglétét, regisztrációját. Szükség esetén az állatorvos segítők (mobil eszközök segítségével) a helyszínen regisztrálják a kutyát a rendszerben. Az akción közismert művészek is felbukkannak és segítik a rendezvény lebonyolítását: ott lesz Kovács Patrícia, Demcsák Zsuzsa és Nacsa Olivér is. Az Eb Ovo Egyesület és a Népszigeti Kutyaiskola közreműködésével érdekes kutyás bemutatók, gyerekprogramok is várják az érdeklődőket. A Vigyél Haza Alapítvány az első 50 kutyás jelentkezőnek átvállalja a mikrocsipezés és a regisztráció költségét.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta