ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

3 méteres óriáscipőben utaznak a kínaiak

2011. március 22., kedd 12:09

Egy kínai cipővállalat több mint egymillió forintnak megfelelő összegért készített el egy óriáscipő-alakú elektromos autót. A hatalmas lábbeliben két ember akár 400 km-t is utazhat.

Különös módját választotta a reklámnak egy kínai cipőgyártó cég: elektromos autóvá alakított egy óriási lábbelit. A meglehetősen bizarr közlekedési eszköz a vezetőülés alatt elhelyezett elem segítségével két embert tud szállítani. Egy töltéssel 400 kilométert képes megtenni 32 km/h-s sebességgel  – írja az orange.co.uk.

A bőrautó egyébként ugyanúgy készült, ahogyan egy normál cipő, azzal az aprócska különbséggel, hogy méreteiben jóval túlszárnyalja a megszokottat. A Kang Cipővállalat szóvivője elmondta: a hatalmas cipőautó megtervezése és kivitelezése fél évig tartott, és körülbelül 4000 fontba (közel 1,3 millió forint) került.

A vállalat a kelet-kínai Wenzhouban található főhadiszállása előtt mutatta be különös találmányát a közönségnek, ahol a dolgozók hosszú sorokban várták, hogy kipróbálhassák a 3 méter hosszú és közel 1 méter magas cipőmobilt. A promócióra tervezett, nem éppen szokványos eszközből a vállalat további 40-et szeretne szétszórni országszerte.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta