ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Árverésre bocsátják Jelcin kedvenc búvóhelyét

2011. március 21., hétfő 13:52

Az egykori orosz elnök egyik dácsája kerül kalapács alá a közeljövőben mintegy tízmillió dollárnak megfelelő rubelért.

Borisz Jelcin kedvenc üdülőhelyét hamarosan eladják a legmagasabb ajánlatot tevőnek - írja a Reuters. A moszkvai elnöki hivatal április 15-én árverésre bocsátja a Moszkvától 680 kilométerre, Finnországtól keletre fekvő Karélia erdeiben, Petrozavodszktól húsz kilométerre található tóparti szállodakomplexumot.

A kikiáltási ár: 285 millió 605 ezer rubel (1,92 milliárd forint). A háromszintes épülethez négy nyaraló, egy kétszintes ház, fedett teniszpálya, szauna, csónak- és kazánház is tartozik. A vevő továbbá megkapja a bútorokat és a épületekben fellelhető műtárgyakat. Úgyszólván mindent, ami az ingatlant körülvevő betonfalon belül van. Övé lesz a fal maga is. De az ötven hektáros földet ezzel az üzlettel nem veheti meg. Külön azonban az is megvásárolható vagy pedig hosszú távra bérelhető.

A 2007-ben meghalt Borisz Jelcin elnöki évei alatt sok időt töltött a karéliai Sujszkaja Csupában. A jelenlegi elnök, Dmitrij Medvegyev és elődje, Vlagyimir Putyin szívesebben üdül a Fekete tengeri Szocsi egyik elegáns rezidenciájában, Bocsarov Rucsejben. Sajtóértesülések szerint az állam azért értékesíti Jelcin egykori üdülőtelepét, mert már nincs rá szükség.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta