ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Egy nőnek átlagosan 17 pár cipője van

2011. március 18., péntek 08:41

Egy felmérés szerint az amerikai nők 60 százaléka képes a szépségért kényelmetlen, fájdalmat okozó cipőt hordani, és a megkérdezettek egyharmada vett már több mint 100 dolláros cipőt.

Az amerikai nőknek átlagban 17 pár cipőjük van, de csak hármat hordanak rendszeresen – derült ki a ShopSmart magazin felméréséből, amelyet több mint ezer 18 éves, illetve ennél idősebb amerikai nő körében végeztek. A felmérés szerint az USA-beli nők körülbelül 3 pár cipőt vesznek évente és átlagosan 49 dollárt (9600 forintnak megfelelő összeget) költenek egyre – írja az USA Today. A megkérdezettek körülbelül harmadánál előfordult, hogy több mint 100 dollárt költött egy-egy ilyen szerzeményre. A nők közel 40 százaléka vallotta magát cipőmániásnak.

A magazin szerkesztője, Lisa Lee Freeman szerint azért is olyan népszerűek a cipők a nők körében, mert mindegy mennyi a súlyunk, a cipőnkbe akkor is beleférünk. A nyilatkozók 19 százaléka vallotta, hogy azért vásárol cipőt, hogy felvidítsa magát. A 60 százalékuk viszont képes elviselni a fájdalmat a szépségért, vagyis gyakran vásárolnak kényelmetlen lábbelit csak azért, mert jól néz ki. Másrészről viszont 46 % vásárolt ronda darabot azért, mert kényelmes volt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta