ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Otthon is ellenőrizheted a koleszterin és vércukorszintedet

2011. március 17., csütörtök 17:44

Betegségmegelőzésre alkalmas mérőkészüléket dobtak piacra, amelyikkel többek közt a glükóz és koleszterinszintet lehet mérni.

A szív- és érrendszeri betegségek leggyakoribb formája a lerakódás –képződés az artériákban, az úgynevezett „atherosclerosis”. A lerakódást az okozza, hogy zsíros üledék halmozódik fel az artériákban, és amennyiben ezt nem kezelik, stroke-ot és szívrohamot válthat ki.

A betegségmegelőzésre szolgáló készülék az Accutrend Plus a kockázati tényezők feltárására és ellenőrzésére jó, és azonnali eredményt ad egy csepp vérből. Használatával ellenőrizhető a glükóz, triglycerid, koleszterin, valamint a laktát szint.

A stroke rizikófantorai: a fokozott stressz, a rendszeres, nagy mennyiségű alkoholfogyasztás és a kábítószerhasználat. A betegségről bővebben itt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta