ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Intelligens késsel műtik majd a rákbetegeket

2011. március 17., csütörtök 14:35 |

Jelenleg az ország három pontján tesztelik a magyar szabadalmat, amely már műtét közben tájékoztatja az orvost, hogy ép, vagy rákos sejtekkel találkozott-e.

Év végére humán műtéteket is végezhetnek az intelligens onko-késsel. Egyelőre ország tesztelik a magyar szabadalmat, amely már műtét közben tájékoztatja az orvost, hogy ép, vagy rákos sejtekkel találkozott-e. Jelenleg daganatos kutyákat mentenek a speciális szikével, de az innovációs alap, és egyéb források befagyasztása miatt félő, hogy piacra kerülése már nem Magyarországhoz kötődik majd.

Dr. Takáts Zoltán, a Semmelweis Egyetem (SE) kutatója fejlesztette ki az eszközt, melyre már a Harvard Medical School és a World's Best Technology (WBT) fóruma is felfigyelt. A találmány lényegesen felgyorsítja a biológiai szövetek analízisét, csökkenti a ráksebészeti vizsgálat időtartamát, ugyanakkor megnöveli annak pontosságát, azaz képessé teszi az orvost arra, hogy gyorsabban és jobban döntsön a gyógyszer kiválasztásáról és adagolásáról. Az eszköz fő alkalmazási területe a ráksebészet, az érsebészet, illetve a bőrgyógyászati és a plasztikai sebészet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta