ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A világ legdrágább kutyáját egy kínai vette meg

2011. március 17., csütörtök 13:51

Nincs aranyból, nem tud beszélni, mégis vagyonokat ér a kínai újgazdagok legújabb státuszszimbóluma, a tibeti masztiff. Ma már minden magára valamit is adó kínai mágnás tart egy-egy ilyen ebet - kerül, amibe kerül.

Ez itt Nagy Csobbanás, az az óriás tibeti masziff, akit éppen most adtak el tízmillió jüanért (ez 298 millió forint) egy milliárdos szénbányászati nagyvállalkozónak Kínában - írja a Gawker.

Nagy Csobbanás egy teljesen átlagos eb, csakhogy szerencsétlenségére részese a nagy tibeti masztiff őrületnek. Nagyjából öt évvel ezelőttig nem adtak százötvenezer forintnyi jüannál többet egy tibeti masztiffért, ma viszont akár többszázmilliós összegért is gazdát cserélhet egy ilyen vörös jószág. Mindez amiatt, mert az utóbbi években a kínai gazdagok egyik státuszszimbólumává vált. Azt mondják róla, hogy ez az igazi kínai kutyafajta, amit Tibeten kívül nemigen lehet megtalálni, emiatt aztán más fajták nem is rúgnak labdába.

Ha igazán be akarsz vágódni a kínai mágnásoknál, kibérelheted Nagy Csobbanást egy körre, hogyha van kivel fedeztetned. A tenyésztője tízezer jüant (közel 300 ezer forintot) számol fel egy ilyen kalandért. Indokolt is a csillagászati ár: a kutya csirkét és marhát eszik, mellé pedig olyan egzotikus kínai különlegességeket, mint a tengeri uborka vagy az abalone nevű kagyló.

Nagy Csobbanás előtt Yangtze River Number Two-t tartották a legdrágább kutyának - szintén tibeti masztiff -, akit négy millió jüanért - közel 120 millió forintért - adtak el. A hazaszállítása sem volt egyszerű, új gazdája egy harminc limuzinból álló konvojjal vitette haza.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta