ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Indiában található a világ egyik legdrágább irodanegyede

2011. március 16., szerda 10:58

Az egykori Bombay déli részén található Nariman Point, az a környék, amelynek az ingatlanosok tizenöt éve kutatják a titkát.

India az ellentétek országa, a legmélyebb szegénység jelenléte mellett fényűző üzleti negyedeket is találunk Mumbaiban. Az egykori Bombay déli részén található Nariman Point, az a környék, amelynek az ingatlanosok tizenöt éve kutatják a titkát. 1995-ben itt kellett megfizetnie a cégeknek a világ legdrágább irodai bérleti díját, és ez a szint azóta is csak alig valamivel csökkent - írja a Luxpresszo.

2007-ben rekord áron adtak el egy lakást, egy elszánt vásárló mintegy 8.26 millió dollárt fizetett egy Nariman Point-on található ingatlanért - ez 2488 dolláros négyzetméter árat jelent. A Cushman & Wakefield's aktuális beszámolója alapján Nariman Point továbbra is az élvonalban található, bár tavaly már az ötödik, idén a hatodik helyre esett vissza, Hong Kong, London, Tokyo, Rio de Janeiro and New York maga mögé utasította a a gazdagság szimbólumának számító indiai negyedet. De továbbra is hatalmas presztízsértékkel bír egy Nariman Point területén található iroda - a bérleti díj átlagosan évi 114 dollár, ami nagyjából tizenhétszerese annak az árnak, amit Mumbai színvonalas irodaházai elkérnek. A visszaesés annak tudható be, hogy Nariman Point nem nagyon bővült új terekkel, illetve felkerültek a térképre konkurens városok is, Pune és Bangalore.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta