ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Bill Gates a jótékonykodás miatt már nem a leggazdagabb

2011. március 11., péntek 13:50

A Microsoft társalapítójának vagyon terén nem akadna vetélytársa, ha a pénzének közel egyharmadát nem fekteti a feleségével közösen létrehozott jótékonysági alapítványba.

Bill Gates, a Microsoft dollármilliárdos társalapítója elvesztette első helyét a Forbes magazin 2011-es listáján, amely a világ leggazdagabb embereit sorolja fel – adta hírül az USA Today. Persze nem amiatt, mert körlevelek formájában szétosztotta volna a pénzét, hanem mert vagyonának közel egyharmadát jótékony céllal a feleségével közösen alapított Bill and Melinda Gates Foundation számlájára utalta.

2297194352 1924cb3a64 z

Az alapító-tulajdonos persze jelenleg sem panaszkodhat, vagyonát 49 milliárd dollárra becsülik, amivel a listán a mexikói iparmágnás Carlos Slim mögött (60 milliárd dollár) helyezkedik el, illetve a befektetési guru Warren Buffett előtt, aki 47 milliárddal büszkélkedhet. Ha nem jótékonykodott volna ennyit, a szakértők szerint több testhosszal – körülbelül 88 milliárdos vagyonnal – verné vetélytársait. A hírek szerint Slim látványosan visszautasította Gates-et és Buffett-t, amikor azok arra buzdították, hogy csatlakozzon a Giving Pledge elnevezésű kezdeményezéshez, amely keretében a milliárdosok legalább a vagyonuk felét jótékony célokra fordítják.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta