A macska- és kutyakajákba tollat is darálnak

Zanza!

Aki félti a kedvencét a konzervkajától, az öko- vagy biogazdaságból rendel ételt. Ez nem túl olcsó móka, de a britek közt akad olyan, aki mindezt finanszírozni tudja.

Nem kevés brit kisállattartónak fontos, hogy a kedvence csak a legjobb minőségű ételeket kapja, és ne nagyüzemileg gyártott, gyanús összetételű konzerveket. Ezért egészséges, emberi fogyasztásra szánt ételt adnak az állataiknak, akkor is, ha ez sokkal költségesebb, mint a hagyományos tápszerek - írja a Daily Mail.

Darált toll és cukor helyett

Az állatok természetes környezetükben nem esznek mesterséges anyagokkal dúsított konzervet, amibe gyakran tollat darálnak és cukorral dúsítják. Az állatoknak is joguk van az egészséges táplálékhoz, miért ne etessük őket olyan étellel, ami nekünk embereknek is egészséges? – kérdik az állattartók.

Egy közép-angliai háziasszony heti 10 fontból oldja meg a három Yorkshire terrierje etetését. A kis testű kutyák ennyiből minden nap biogazdaságból származó húst és zöldségeket esznek. Bár az asszony egyetlen állatorvossal sem konzultált, a kutyák remek egészségnek örvendenek. Harvey, a boxer heti menüje viszont több mint 50 fontba kerül a gazdáinak. A napi friss, öko-gazdaságból származó színezék- és mesterséges adalékoktól mentes húsadagja mellett a kutya szombatonként a családdal együtt ebédel: a kedvence párolt biozöldségek és organikus marhasült sok szafttal.

A hagyományos étrendtől az állatok elpusztultak volna

Coco és Milo gazdája arról számolt be a lapnak, hogy amíg hagyományos macskatápot adott az állatoknak, rendszeresen betegek voltak. A gazda döntött, és megváltoztatta a menüjüket. Kezdetben tonhalkonzervvel etette az állatokat, majd véletlenül rátalált egy organikus állateledelt forgalmazó boltra. Kipróbálta a természetes eredetű macskatápot; ettől az állatok felépültek, igaz, ez háromszor többe kerül az asszonynak, mint a hagyományos koszt. Pope ezt egy percig sem bánja: „Ha hagyományos állateledellel etetem volna őket, már mindketten halottak lennének” - mondta.

Blogmustra