A légszennyezés károsabb a kokainnál

Zanza!

A WHO szerint a légszennyezés komoly kockázatot jelent az egészségre, ami körülbelül 2 millió ember korai halálát okozza évente.

A most megjelent The Lancet folyóiratban közzé tett tanulmány szerint a szennyezett levegő több szívrohamért felelős, mint a kokain. A tudósok szerint nem is kell ilyen messzire menni: az autók, gyárak és erőművek által szennyezett levegő hasonló mértékben károsítja a szervezetet, mint a negatív érzelmek, a nehéz fizikai megterhelés vagy éppen a túlzott alkoholfogyasztás.

A WHO szerint a légszennyezés komoly kockázatot jelent az egészségre, ami körülbelül 2 millió ember korai halálát okozza évente. Ráadásul el kell ismerni azt a tényt, hogy a hétköznapi ember nem tud sokat tenni annak érdekében, hogy kivédje a szennyezett levegő hatásait. Alapvetően az államok felelőssége lenne nemzeti, sőt, nemzetközi szinten cselekedni az állampolgárok egészségének védelmében. Az Egyesült Államokban elfogadott ún. Tiszta Levegő Törvény nem kevesebbet ígér, mint hogy 2020-ig bezárólag több mint 230.000 ember korai halálát, 200.000 szívrohamot, 17 millió kiesett munkanapot, valamint 2.400.000 asztmás rohamot fog megelőzni.

Blogmustra