ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Minden kilencedik középkorú halláskárosult

2011. február 23., szerda 14:09

Egy amerikai felmérés kimutatta, hogy minden kilencedik ember valamilyen mértékű halláskárosodásban szenved 45-54 éves korúak közt.

A Wisconsin Egyetem kutatói 2800, 21-84 éves korú személy hallását vizsgálták. Minden hetedik résztvevőn kimutatható volt kisebb-nagyobb hallásromlás – írja a Reuters. A vizsgálatban résztvevő szinte minden 80 éven felüli ember veszített hallásából, de a társadalom legnagyobb csoportját reprezentáló, 45-54 éves korosztályban tapasztalható halláskárosultak aránya is több mint 10 százalék.

A kutatás vezetői úgy vélik, hogy a halláskárosodás összeköthető a szívbetegségek és az agyi infarktus előfordulásával. Dr. Peter Rabinowitz, a Yale Egyetem orvosa elmondta, hogy a belső fül bőséges vérellátást igényel. Ha a vérkeringésben hiba történik, az a hallás romlásához vezethet.

A háziorvosok nem vizsgálják rutinszerűen a középkorúak halláskárosodását. Az új eredmények arra biztatnak, hogy ki kell deríteni, segíthet-e egy ilyen rendszeres kontroll a megelőzésben. „Az általános egészség megőrzése, segíthet a hallás megtartásában az idősebb korban is.”-tette hozzá Rabinowitz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta