ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Okostelefonunk megvéd a vakrandin is

2011. február 15., kedd 16:16

Világszerte sok tízmillióan látogatják az internetes társkereső oldalakat. Az első találkozó, ami egy ilyen kapcsolatfelvételből származik, szinte mindig kockázatos vakrandi. Legalábbis eddig az volt. Egy applikációval azonban telefonunk vészjelzést ad le négy embernek, akik ki tudnak minket menteni a szorult helyzetünkből.

Sose lehet tudni kit szedtünk fel az interneten, lehet, hogy választottunk nem egy gáláns úriember, hanem csak egy bűzös leheletű szatír. Akár szorult helyzetbe is kerülhetünk, és előfordulhat, hogy nem tudunk gyorsan lelépni a színhelyről. Mégis hogyan adjunk le vészjeleket rokonainknak, barátainknak, hogy kimenekítsenek minket?

Az okostelefonok korában már erre is van applikáció, aminek segítségével ezentúl jobban biztonságban érezhetjük magunkat - írja a Reuters. A kis telefonos alkalmazás használata a következő: megadjuk maximum négy családtagunk vagy jó ismerősünk elérhetőségi adatait, felvesszük a találka helyét és idejét. Ezután megérkezünk a megbeszélt helyszínre, és találkozunk Mr. Perfecttel. Ha minden oké, finom a vacsora és újdönsült partnerünk megfelel várakozásainknak, akkor telefonunkkal tudatni kell mindezt, mert akkor az alkalmazás nem riaszt, és így senki nem tudja meg, kivel találkozgatunk éppen. Ha viszont a megadott időpontig a fenti módon nem csekkolunk be, telefonunk menten értesíti rokonságunkat e-mail vagy telefonüzenet útján. Megadja a találka helyét, időpontját, és ekkor bizton várhatjuk a kommandós túszmentő rajtaütést.

Ha esetleg úgy alakul, a találkozó adatai természetesen módosíthatók, de akár ki is törölhetjük a bejegyzésünket. A program megalkotója szintén egy hölgy, aki egy randi után nem tudta értesíteni lányát; innen jött az ötlet az ismerős-riasztó applikáció kifejlesztésére.

Az alkalmazást nemcsak a légyottra sietők használhatják sikerrel, hanem például az egyedül vonatozók és azok az ügynökök, üzletkötők is, akik ügyfeleiket otthonukban keresik fel.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta