ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Biztonságos lesz a szórakozás Szegeden

2011. február 14., hétfő 15:22

Újszerű program indult Szeged városában, amely a fiatalok biztonságosabb szórakozását fogja szolgálni. A party-szerviz kezdeményezéshez már a négy legnagyobb szegedi szórakozóhely is csatlakozott: a Centrál Kávézó és Retro Klub, a SING-SING Music Hall, a JATE Klub, valamint a SZOTE Klub.

A helyszíneken kiképzett segítők, önkéntesek, illetve drogcentrumok munkatársai hét hónap alatt 24 alkalommal vesznek részt a party- illetve klubprogramon. A fiatalokat ellátják ártalomcsökkentő eszközökkel (ásványvíz, szőlőcukor, vitamin, óvszer), a krízishelyzetben lévő fiataloknak pedig lelkisegélyt adnak. Felhívják a figyelmet a szerfogyasztás kockázataira, következményeire, szükség esetén elsősegélyt nyújtanak, vagy kihívják a mentőt. Fő céljuk, hogy időben figyelmeztessék a drogok iránt érdeklődő fiatalokat és rávilágítsanak arra, hogy a tánc hasonló önfeledt szórakozás forrása. Külön hangsúlyt fektetnek a szemléletformálásra az ártalomcsökkentés jegyében

A kezdeményezés célcsoportja a szórakozóhelyeket látogató 14-30 éves korosztály, amelynek tagjai jelentős részben rekreációs jelleggel már használnak drogokat, illetve fennáll annak a veszélye, hogy kapcsolatba kerülnek ezekkel a szerekkel. A program újszerűsége a komplexitásában, a helyi közösséget aktivizáló struktúrájában rejlik. A múlt év folyamán a KEF (Kábítószerügyi Egyeztető Fórum) Kínálatcsökkentési Munkacsoportja szervezésében az említett 4 szórakozóhely minden alkalmazottja részt vett egy 8 órás képzésen. A képzés célja az új típusú szerek felismerése, hatásmechanizmusai, a legjobb módszerek megismertetése annak érdekében, hogy a szórakozóhelyek a jelenleginél eredményesebb módon tudják csökkenteni a kockázati tényezőket. Céljuk, hogy a megelőzésben, a biztonságos szórakozás megteremtésében kialakuljon egyfajta közösségi szemlélet, mely példaértékű lehet Magyarországon. Az aktív együttműködés jegyében, a szórakozóhelyek vezetőin, munkatársain túl helyi vállalkozók is csatlakoztak a program sikeres megvalósításához.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta