ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Börtönbe kerültek az ebek gazdái, mert az állataik éjjel ugattak

2011. február 11., péntek 14:00

A tulajdonosokat a börtön mellett a bírósági költségek megtérítésére, és 500 euró büntetés megfizetésére is kötelezték.

Egy szicíliai fellebbviteli bíróság két hónap börtönre ítélt négy embert, mert nem voltak hajlandók éjszakára csendre inteni tíz kutyájukat - írja a Reuters. A kutyatulajdonosok már többször összerúgták a port a panaszosokkal, akik a ricsaj miatt nem tudnak aludni. A gazdákat a börtön mellett a bírósági költségek megtérítésére és 500 euró büntetés megfizetésére is kötelezték.

Magyarországon is sokan panaszkodnak a szomszédságukban éjjelente is zajongó ebek miatt. Szicíliával ellentétben nálunk a jogi lehetőségek nem sok jóval kecsegtetnek. Pár hónapja egy tévériport például arról számolt be, hogy a Római parton nemcsak az ugatás, hanem a bűz, a piszok és patkányok is megkeseríti a lakók életét, de hiába veszekednek az állattartókkal, hiába próbálnak jogi úton érvényt szerezni akaratuknak: mindhiába.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta