ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Egészséges falósejtek a leukémia ellen

2011. január 25., kedd 10:19

Új gyógyszert állítottak elő, ami segít a leukémiában szenvedőknek. A gyógyszer megakadályozza a visszaesést, és hosszú távon fenntartja a páciensek tünetmentes, normál állapotát.

A kísérletek azt mutatták, hogy a 60 év alatti betegek esetében meghosszabbítja a stabil időszakot és megakadályozza a visszaesést - írja a FemaleFirst. A kezelés bizonyítottan (12-18 hónapon belül) eredményesen csökkenti az akut mieloid leukémia (AML) tüneteit. A University of Göteborg által bemutatott tanulmány szerint 320 AML betegen segített már, több mint 18 hónappal a kemoterápia után, és megvédte őket a visszaeséstől. A Ceplen nevű gyógyszer során végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a kombinált kezelések során jelentősen javult a visszaesések aránya, mintegy három évig. A Ceplene hatékonyságát - a visszaesés elkerülését – hatévenkénti megfigyelés követi.

A Ceplene megkönnyíti a limfociták működését, lehetővé téve a természetes falósejtek és T-sejtek tevékenységét az immunrendszerben, így el tudják pusztítani a rákos sejteket. A kezelések célja olyan komplett megoldás kidolgozása, ami csökkenti a leukémiás sejteket, és szükségtelenné teszi a kemoterápiát. Az őssejt transzplantáció is megoldás lehet, ám az egy költséges megoldás. A Ceplene az egyetlen engedélyezett kezelés, ami bizonyítottan javítja az AML betegek állapotát. Kristoffer Hellstrand professzor (University of Göteborg) szerint ez egy új terápiás lehetőség az AML-betegek számára, ami javítani képes az egyik legveszélyesebb daganatos betegség kockázatát. A Ceplene-t minden beteg saját otthonában, orvosi felügyelet nélkül szedheti: a szer 5-15 perc alatt felszívódik a szervezetben.
Egy kezelési ciklus ára 3500 font.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta