ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Az RG7204 képes blokkolni a mutáns gént - előrelépés a bőrrákutatásban

2011. január 24., hétfő 14:30

A tudósok kifejlesztettek egy gyógyszert, amely jelentősen csökkenti a bőrrákot. Az RG7204-re keresztelt tabletta áttörést jelenthet a betegség elleni küzdelemben. A bőrrákban szenvedők 80 %-án már segített.

Az eddigi gyógyszerek csak mérsékelték a daganatos sejtek növekedését és terjedését, de a RG7204 megkeresi, és blokkolja is a mutáns gént - írja a Daily Mail. A tudósok bíznak benne, hogy a szernek drámai hatása lesz, és a kezelés valóban forradalmi áttörést jelent a bőrrák gyógyításában. A vezető kutató, Dr. James Larkin szerint az eredmények nagyon biztatók és reméli, hogy hamarosan elérhető lesz a betegek számára, ebben az évben, vagy 2012 elején. A kutató cég szerint 1970 óta nem volt még ilyen jelentős áttörés a bőrrákkutatásban. Eddig hétszáz betegen tesztelték a szert, bíztató eredményekkel, de a Marsden és más nemzetközi központoktól még nem kaptak zöld jelzést.

Még idén további eredményekről fogják tájékoztatni az érdeklődőket különböző rákkutató konferenciákon. A kísérleti időszakban olyan betegeknek adtak RG7204-et, akik már kemoterápiás kezelésben is részesültek. A gyártó Roche cég tervei szerint az Egyesült Államokban és Európában is terjeszteni fogja a gyógyszert. Richard Marais professzor is tagja a csapatnak, aki szerint ezek az eredmények paradigmaváltást jelentenek a melanoma kezelésben. A tesztek New Yorkban, az elismert Memorial Sloan Kettering Cancer Centre-ben zajlottak, ahol megállapítást nyert, hogy az RG7204 a bőrrákban szenvedők 80 %-án segített.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta