ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A túl sok netezés is okozhatja a tinédzserkori depressziót

2011. január 19., szerda 13:29

Egy svájci kutató meglehetősen gyenge lábakon álló eredményeket tett közzé, de legalább az világos, hogy nehezen vizsgálható, milyen befolyással van az internet a mai tinédzserekre.

A Lausanne-i Egyetem kutatója, Dr. Pierre-Andre Michaud és kollégái 7200 16 és 20 év közötti fiatalt vizsgáltak, és meglepő módon a naponta két óránál kevesebbet netező tiniket tartották normális felhasználónak, aki ennél több időt lóg az interneten, azt már túlzottnak ítélték.

A netezési szokásaik kívül természetesen másról is kérdezték a tinédzsereket, jobbára olyan dolgokról, melyek a depresszió tüneteit segítenek szűrni. Az eredmények szerint a túl sokat netező fiatalok mellett a internetet egyáltalán nem használó tinik is nagyobb eséllyel lesznek depressziósok, mint a normál felhasználók. A kutatók sajnos külön kérésre sem árulták el, hogy a vizsgált csoportban hányan voltak depressziósok, ráadásul más országok korábbi kutatásai teljesen más eredményeket hoztak, a vizsgálat eredményeit egyelőre nem érdemes készpénznek venni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta