ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Alkoholizmus elleni vakcinát fejlesztenek

2011. január 13., csütörtök 16:06 |

A tervek szerint a vakcina blokkolja az alkohol lebontásáért felelős enzim hatását, így ha valaki iszik, a megszokottnál kínzóbbak lesznek a másnapos tünetei.

Chilei kutatók olyan védőoltást fejlesztenek, amely a szervezetben blokkolja annak az enzimnek a hatását, amelyik az alkohol lebontásáért, így az alkoholtoleranciáért felel. A kutatás vezetője, Juan Asenjo elmondta, a vakcina kifejlesztését megelőző kutatás abból indult ki, hogy az ázsiai népesség körülbelül 20%-ánál hiányzik az enzim. Alkoholfogyasztás esetén ők olyan kínzó tünetekkel találkoznak, ami elméletben távol tartja őket az ivástól.

Az oltásnak is az a következménye, hogy ivás esetén fokozza majd a másnapos tüneteket és a hányingert. Úgy gondolják, súlyosabb következmények mellett visszaesne az alkoholfogyasztási vágy. A  tudósok a szert egyelőre alkoholfüggőségre kényszerített patkányokon tesztelték.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta