ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Kigyógyult az emlőrákból a négyéves kislány

2011. január 11., kedd 13:12

Orvosa szerint a kanadai Aleisha Hunter a legfiatalabb lány, akinél emlőrákot diagnosztizáltak. A sebészi beavatkozás után újabb kezeléseket nem tartottak fontosnak nála.

A kislány mindössze kétéves volt, amikor édesanyja kitapintott a mellkasán egy csomót. A háziorvos megnyugtatta, hogy semmi elváltozás nincsen, de a csomó nőni kezdett. 2009 januárjában Aleishát kórházba kellett vinni, mivel a csomó jelentős fájdalmakat okozott neki.

Ekkor az orvosok újra megvizsgálták, és diagnosztizálták az emlőrákot. Dr Nancy Down, a kislány orvosa elmondta, páciense a legfiatalabb mellrákos beteg. Aleishán azonnali masztektómiát hajtottak végre (az emlő, az alatta lévő mellizomzat és a hónaljárok nyirokcsomókat tartalmazó zsírszövetének az eltávolítása), ezzel megakadályozták az áttéteket, a kemoterápiát nem javasolták.

A most négyéves kislány az orvosa szerint teljesen felépült, nem tartják valószínűnek, hogy a betegség visszatér, kontrollra azonban rendszeresen járnia kell. Korábban a legfiatalabb emlőrákos beteg a kaliforniai Hanna Powell-Auslam volt, aki tízéves volt, amikor diagnosztizálták a betegségét.

Az emlőrákról genetikai szakértőnk itt ír bővebben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta