ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A nyírfacukor édes, de egészséges

2010. október 20., szerda 16:34 |

Nem tartalmaz káros anyagokat, segít a szervezet lúgosításában és cukorbetegek is ehetik –ezek a nyírfacukor előnyei.

A Hoventa Nemzetközi szálloda-, vendéglátóipari és gasztrotechnikai szakkiállításon a Nyírfacukor Kft. önálló standdal állít ki az október 19. és 22. között.  Erről a cukorfajtáról mostanában rengeteg, egészséges életmóddal kapcsolatos közleményben olvashattunk már.   Ez a cukor édes, kristályos szerkezetű, egyszerű szénhidrát. Megjelenése és édessége szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval. A különbség azonban nagy, lassabban szívódik fel, mint a szőlőcukor és más cukrok, glikémiás indexe mindössze 7. A cukorbetegek étrendjébe úgy illeszthető be, hogy 100g nyírfacukor csak 50g szénhidrátnak számít, vagyis a vércukor szintet egyenletesen a megfelelő szinten tudja tartani.

A nyírfából nyert anyag olyan, természetes alapú édesítőszer, ami káros anyagokat nem tartalmaz. A 19. század elején már ismerték, de mindössze az 1960-as évektől kezdve terjedt el, elsőként Finnországban használták pozitív élettani hatásai miatt. Segít a szervezet lúgosításában, azoknak is ajánlott, akik candida diétát tartanak.

A szénhidrátokról bővebben itt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta